Emotie


Kafttekst:


Jos van Buel Na het succes van zijn eerste gedichtenbundel “ALS EEN BOOM “ komt Jos van Buel nu met een tweede bundel. Net als in de eerste, weet hij in deze bundel met als titel “EMOTIE “ de juiste snaren te raken.
Zijn gedichten worden spontaan geboren op momenten in zijn leven, waar hijzelf of mensen in zijn directe omgeving in hun diepste wezen worden geconfronteerd met ziekte, verdriet en rouw maar ook met blijdschap en vreugde.
Zijn teksten spreken je aan, roepen gevoel van herkenning op en bieden troost en steun op momenten dat je dat nodig hebt. Heel knap gebruikt hij de taal van het gevoel en treft hij je in het diepst van je hart, waardoor zijn gedichten hun waarde blijven behouden.

Enkele reacties op de eerste bundel:
“Door jouw woorden komen eindelijk mijn tranen “
“De wijze waarop je gevoelens rondom ziekte en sterven verwoordt en vorm geeft, vinden wij indrukwekkend en herkenbaar “
“Ik ben verrast en diep onder de indruk “
“Zelfs als je nog niet hebt meegemaakt hoe het voelt een dierbaar iemand te verliezen, geven jouw gedichten je kippenvel “

Illustraties zijn van Sjef Smit, die op geheel eigen wijze met diverse technieken en verschillende materialen, soms maar met een enkele pennenstreek, een gedicht wist om te zetten in een eenvoudige maar prachtige schets.
Sjef weet op subtiele wijze teksten en gevoelens te verbeelden.
De fotografie en bewerking van de illustraties was in handen van Paul Lormans, die met veel toewijding, geduld en precisie de illustraties met zijn camera wist te vangen.