Gedichtenreeks Jos van Buel


Welkom op gedichtenreeksJvB.nl
Met “jvb” zijn de initialen weergegeven van mijn naam: Jos van Buel. Met behulp van deze website wil ik u kennis laten maken met mijn gedichtenbundels en u meevoeren op een ‘rivier van emotie’ om aldus antwoord te vinden op niet-gestelde vragen Op 29 oktober 2010 heeft mijn tweede gedichtenbundel het licht gezien: “Emotie”. Deze bundel is evenals de vorige (“Als een boom”) voor het overgrote deel gebaseerd op rouw- en verliesverwerking.
De ziekte en het overlijden van mijn vrouw heeft mij destijds gebracht tot het schrijven van gedichten naar aanleiding van typische levenservaringen van mensen. Meestal betreft het dan het overlijden van een dierbaar iemand: een moeder, een oma of een kind.
Maar ook dementie en in positieve zin de geboorte van een kind of het vieren van een jubileum is voor mij soms de drijfveer tot schrijven. Met de taal van het gevoel en de verbeelding hoop ik de lezer te treffen in het diepst van zijn emotie.
De tweede bundel, die dus in het teken staat van levenservaringen, bevat ruim 70 gedichten. Van deze gedichten zijn er 34 voorzien van een illustratie gemaakt door Dhr. Sjef Smit.
Op geheel eigen wijze met diverse technieken en verschillende materialen, soms maar met een enkele pennenstreek, weet hij een gedicht om te zetten in een eenvoudige, maar treffende schets.

Op de pagina ‘Bundels’ kunt u meer lezen over de gedichtenbundels
Foto's
Op de fotopagina vindt u naast de foto's van de eerste bundel nu ook de presentatie en expositie van de tweede bundel in beeld gebracht.

In de media
Op 19 november verscheen in het weekblad 'Typisch Roermond' een pagina groot interview met Jos. Aanleding was de uitgave van de nieuwe bundel 'Emotie'.
Klik hier om het artikel te lezen.
Bron: Typisch Roermond, 19 november 2010, pagina 7, Auteur Peter Hamans.

Online gedicht
Klik hier voor het online gedicht.

Bundel Emotie
U kunt de nieuwe bundel bestellen door op 'Bestellen' te klikken!